Museumkids: zomervakantie

dinsdag 9 juni 2020 - 11:03

Museumkids | Zomervakantie

Na de afgelopen zware periode waarin jullie allen gedwongen de deuren moesten sluiten zien we nu dat er gelukkig steeds meer musea weer open gaan en dat lijkt zich voort te zetten. Vanuit Museumkids konden de promotionele activiteiten zoals voor de Museumweek en de meivakantie voor een groot deel digitaal voortgang vinden. Daarmee was het voor ons toch mogelijk om de sterkere binding van alle inwoners van ons land met museale collecties te stimuleren. De resultaten van de meivakantie vind je in dit artikel. Hieronder vind je onze plannen voor de zomervakantie waarin we met museumkids weer vol inzetten op museumbezoek door families. Want we realiseren ons terdege dat de effecten van de sluiting nog lang zullen voortduren en dat het bezoek aan musea nog niet op een gewenst niveau is. Je kunt aanhaken door nieuw materiaal aan te vragen én je familieactiviteiten voor de zomervakantie te plaatsen op Museumkids.nl. Dit gaat sinds augustus centraal via een nieuw dashboard, kijk maar.

Zomervakantie
Museumkids zet deze zomer weer een inspecteerwedstrijd op: bezoek in de vakantie een museum, vul een inspectie in en win een mooie prijs. De prijs is een familie-uitje in een museum: één dag naar een Kidsproof museum in jouw buurt. De wedstrijd loopt van 4 juli t/m 30 augustus 2020. Door hierbij aan te haken kun je herhaalbezoek van kinderen en hun (groot)ouders stimuleren. Daarnaast promoten we in deze vakantie ook jullie kinder- en familie activiteiten via de site Museumkids.nl, de nieuwsbrief museumtips en weer via een social media campagne.

Zo haak je aan:
- Materialen: speciale wedstrijdflyers en posters waren aan te vragen t/m dinsdag 16 juni 12:00 uur. Toch nog materiaal aanvragen? Vraag dan kosteloos materiaal aan via dit online formulier en we laten weten of er nog voldoende voorraad is. Op = op.
- Promotie activiteiten: plaats je vakantie-activiteiten op Museumkids.nl via het nieuwe dashboard (kijk maar). Vink de categorie 'zomervakantie' aan en ga tijdens de vakantie automatisch mee in onze social media campagne. Nog geen toegang tot het nieuwe dashboard? Vraag het dan gelijk aan via ebakema@museumvereniging.nl

In de bijlage van dit artikel vind je de digitale versies van de materialen die je zelf kunt gebruiken voor je nieuwsbrief, website of socials. Tot 1 juli kon je aanhaken bij een andere wedstrijd: de kleurwedstrijd op Museumkids, door de kleurplaat in de bijlage te verspreiden in het museum of op de website. Kinderen kunnen een eigen museum kleuren en konden zo een museumkidskaart winnen.

Vragen?
Vragen, tips, en opmerkingen horen we altijd graag. Mail ze naar info@museumkids.nl

Promotievideo zomeractiviteiten musea