Museumkidsweek 2017 - update

woensdag 20 september 2017 - 13:09

De derde Museumkidsweek valt opnieuw samen met de herfstvakantie, 14 t/m 29 oktober in heel Nederland.

Dit jaar sluiten we thematisch aan op de Kinderboekenweek: griezelen! Net als vorig jaar gaan we voor, tijdens en na de komende herfstvakantie landelijk aandacht genereren voor al jullie museumactiviteiten voor kinderen tot en met 12 jaar. Dit doen we met een landelijke campagne, een wedstrijd en natuurlijk door het in de schijnwerpers zetten van al jullie activiteiten op de speciale Museumkidsweek website.

Activiteiten
De activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar voor de herfstvakantie worden net als vorig jaar op museumkidsweek.nl geplaatst.
Musea kunnen zelf hun activiteiten aanmelden via deze link.  Na aanmelding zijn ze direct zichtbaar op de site. Na het invoeren kun je zelf je tekst en afbeelding niet meer wijzigen. Voor het wijzigen hebben we een correctieronde ingepland in de week voorafgaand aan de herfstvakantie. Eventuele wijzigingen kun je voor 2 oktober doorgeven aan: info@museumkids.nl.

Wedstrijd en promotiemateriaal

Museumkidsmascotte Tikkit legt de Museumkidsweek-wedstrijd van dit jaar uit op een speciaal vouwvel. Kinderen kunnen onder het motto “is het spannend in een museum?” op zoek naar de spannendste objecten of plekken in het museum om een selfie te maken. Spannend is dan niet alleen griezelen en eng maar ook een vrolijke verrassing is spannend. Bij de wedstrijdinzendingen op de website is de naam van het museum waar de afbeelding is gemaakt zichtbaar en deelbaar op sociale media.  Voor het enthousiasmeren van het bezoek ontwikkelden we weer mooi materiaal. De musea die vorig jaar deelnamen aan de Museumkidsweek ontvangen hiervoor in de week voor de herfstvakantie het promotiemateriaal; 2 posters, een display en een groot aantal vouwvellen met fotoframe.

Heb je vorig jaar niet meegedaan aan de Museumkidsweek?
En wil je dit jaar wel meedoen, dan kun je de materialen aanvragen via: info@museumkids.nl. Geef daarbij aan of je 300 of 500 vouwvellen met fotoframe wilt ontvangen. Musea die vorig jaar wél hebben meegedaan ontvangen het materiaal automatisch.

Meer informatie
We zullen in de komende tijd informatie op museumcontact plaatsen en via mail nog mediamateriaal, afbeeldingen, banners, social toolkit etc. aanleveren.

Vragen, tips en opmerkingen zijn altijd welkom via mail
Meer waardering voor museale collecties begint al bij de jongste generatie, laten we hen inspireren tijdens de Museumkidsweek! Samen kunnen we veel aandacht genereren voor alle leuke en griezelige activiteiten.

Museumkids