Museumkidsweek 2018

dinsdag 13 november 2018 - 16:25

De 450 activiteiten van de bijna 200 deelnemende musea hebben tijdens de Museumkidsweek, in de herfstvakantie, duizenden kinderen betrokken. Van aardappelworkshop tot vriendschapsbandjes maken, er viel van alles te beleven. Maar liefst 530 kinderen plaatsen hun foto, met het thema ‘vriendschap’, op Museumkidsweek.nl.

In alle musea konden kinderen opzoek naar Tikkit die bij een bijzonder collectieonderdeel was blijven plakken. En elke inzender gaf zijn of haar visie op vriendschap! Daarmee wonnen vier museumfans een vriendenfeest in een Kidsproof museum.

Dank aan alle Kidsproof musea en de andere musea die mee hebben gedaan! Uit een Motivaction-onderzoek naar de bekendheid van de Museumkidsweek is al in 2017 gebleken dat de belangrijkste reden voor museumbezoek met kinderen de positieve invloed op de ontwikkeling van het kind is en als directe tweede reden is het samen iets doen. Ook dit jaar is er door Motivaction weer onderzoek gedaan, de uitkomsten zullen we tzt weer delen.

Dit zijn de winnaars:

• Ivaro bezocht het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis. Vriendschap in het museum is… “Doen wat jij leuk vind en doen wat ik leuk vind en dat dan samen !!”
  • Iris was op Terschelling in ’t Behouden Huys. Vriendschap in het museum is… “Lekker gek doen met je vriendinnen.”
  • Sibbe zette Museum Het Pakhuis in Ermelo op stelten. Vriendschap in het museum is… “Samen spelen en leuke dingen doen en af en toe een beetje kattenkwaad uithalen…”
  • Thomas sloot vriendschap in Natuurmuseum Brabant in Tilburg. Vriendschap in het museum is...”Dat je vriendjes bent!”

Deze vier hebben allen een vriendenfeest voor 10 personen gewonnen in een museum.

Museumkids