Museumkidsweek 2019

dinsdag 24 september 2019 - 16:37

Herfstvakantie = Museumkidsweek! De vijfde Museumkidsweek is van 12 t/m 27 oktober door heel Nederland. Met een online-campagne, een wedstrijd gericht op het werven van de laatste inspecties voor het kidsprooflabel en het nieuwe concept Tikkit Talks zetten we jullie activiteiten voor families met kinderen in de basisschoolleeftijd in het herfstzonnetje. Net als vorig jaar sluiten we thematisch aan op het thema van de Kinderboekenweek: reizen!

Hoe kan jouw museum meedoen?

1. Activiteiten plaatsen
Plaats al je herfstvakantie-activiteiten zelf op museumkids.nl via het dashboard. Nog geen dashboard inlog? Stuur een mail en we regelen het. Je aangemelde activiteiten komen bovendien in aanmerking voor onze betaalde campagnes op Facebook en Instagram.

2. Tikkit Talk organiseren
Tikkit Talks = kinderen vertellen over een museumstuk. Leuke voorbeelden vind je hier. Organiseer ook een Tikkit Talk in jouw museum, makkelijk met de speciale handleiding! Maak de activiteit aan via het dashboard en bestel het gratis promotiemateriaal. Musea die een Tikkit Talk organiseren maken bovendien kans op een video-verslag voor de eigen website en het YouTube-kanaal van Museumkids!

3. Laatste inspecties binnenhalen – meedoen aan de wedstrijd
Haal deze herfstvakantie de laatste inspecties voor het predicaat Kidsproof 2020 binnen. Aan het eind van de herfstvakantie, op 27 oktober om 22 uur precies, eindigt het museuminspecteursjaar. Met minstens 60 inspecties en gemiddeld een 8 ben je als museum weer een heel jaar Kidsproof. De wedstrijd is gericht op het binnenhalen van inspecties: door jullie museum te inspecteren, kunnen kinderen een VIP-reis in een museum winnen, mét overnachting! Je kunt bezoekende families in jouw museum op de wedstrijd wijzen met de poster en de flyers of via social media.

Gratis materialen beschikbaar

Online
De digitale materialen voor de Tikkit Talks en de wedstrijd zijn als link bij dit artikel verkrijgbaar. Ook een toolkit om aandacht op sociale media te generen komt beschikbaar.

Offline
Extra inspecties kun je werven via onze wedstrijdposter en flyer. Voor het organiseren van een Tikkit Talk is er een poster, speldjes voor de sprekers en vlaggetjes beschikbaar. Al deze materialen zijn op aanvraag te verkrijgen, via https://forms.gle/XiczGZxDCvrEL6tR7.

Vragen?
Stuur ze naar info@museumkids.nl en er komt spoedig antwoord.

Nu al je activiteiten plaatsen maar nog geen dashboardinlog? Stuur een mail en we regelen het.