U bent hier

Museumnacht Leiden 2021 dit jaar online met een nieuw PERSPECTIEF

maandag 3 mei 2021 - 12:29

Op zaterdag 5 juni 2021 vindt de dertiende editie van de Museumnacht Leiden plaats. Dit is reden voor feest! Dit jaar zal de avond er iets anders uitzien dan de voorgaande jaren en bieden wij een nieuw PERSPECTIEF op kunst en cultuur. Georganiseerd door studenten, vóór iedereen.

Museumnacht Leiden combineert voor de dertiende keer op rij cultuur en amusement op hoog niveau. In samenwerking met de Leidse Burcht zetten we een online evenement neer voor jong en oud. Dit jaar halen elf deelnemende musea alles uit de kast gedurende een avond gevuld met verschillende workshops, muzikale acts, interactieve lezingen en nog veel meer! De avond begint om 20.00 en door de avond heen kan er gewisseld worden tussen meerdere kanalen om zo het maximale uit het programma te halen. Daarnaast kan je genieten van een heerlijk exclusief Museumnacht biertje gebrouwen door brouwerij Leidsch Bier!

De Leidse Museumnacht is de enige in Nederland die door studenten in samenwerking met de musea wordt georganiseerd. De studenten zijn georganiseerd in Stichting Museumnacht Leiden. Vijftien gedreven studenten van de A.L.S.V. Quintus zijn onder andere verantwoordelijk voor de programmering, publiciteit en acquisitie. Samen met de Leidse musea en de Leidse Burcht zorgen zij voor een avondvullend programma. Op de avond van 5 juni openen Hortus botanicus Leiden, Rijksmuseum van Oudheden, Taalmuseum, Academiegebouw, Museum Het Leids Wevershuisje, Oude Sterrewacht, Museum Volkenkunde, Japanmuseum SieboldHuis, Molenmuseum de Valk, Erfgoed Leiden en Omstreken, Rijksmuseum Boerhaave, Corpus, Biodiversity Center Naturalis en Museum De Lakenhal hun online deuren. In 2019 mocht de Museumnacht Leiden ruim 4300 mensen verwelkomen.

Tags 
Nieuws

Reacties