U bent hier

Museum.nl is live!

woensdag 29 juli 2020 - 17:02

Museum.nl is dé site waar publiek vanaf nu inspiratie en informatie over musea kan vinden op een overzichtelijke plek. Door alle musea met de juiste informatie, de nieuwste activiteiten, pronkstukken en themapagina’s overzichtelijk bij elkaar te brengen, brengen we een breed publiek in contact met het enorme culturele kapitaal dat van ons allemaal is; ons echte goud! Iedereen, Museumkaarthouders en ander publiek, kan op museum.nl inspiratie opdoen en zich oriënteren voor een museumbezoek.

De site is een co-productie van de musea die zijn aangesloten bij de Museumvereniging en de vereniging zelf. Musea hebben regie over hun eigen content, houden zelf activiteiten bij en kunnen via het centrale CMS gegevens invoeren, die ook automatisch worden doorgeplaatst naar museumkids.nl. Zo heeft elk museum direct bereik onder het grote museumpubliek, waaronder 1,4 miljoen Museumkaarthouders. Alle marketing-, pr- en communicatiemedewerkers hebben hier eerder bericht over ontvangen met praktische informatie. Deze mail vind je als bijlage rechtsboven op deze pagina.

Juist nu musea in zwaar weer zitten wegens de beperkende coronamaatregelen is het stimuleren van bezoek van belang. Laten we met z’n allen een groot succes maken van museum.nl, zodat het publiek musea in de toekomst nog beter weet te vinden en we met elkaar de vraaguitval zoveel mogelijk beperken.


 

Tags 
Museum.nl

Reacties