Museumprotocol per 26 juni 2021

maandag 21 juni 2021 - 15:42

Sinds 5 juni mogen de musea na 172 dagen gesloten te zijn weer open. Wel blijft het Museumprotocol van kracht. Rechtsboven deze pagina is het nieuwste Museumprotocol voor veilig en verantwoord museumbezoek te downloaden dat ingaat per 26 juni 2021. Vanaf dat moment mogen er twee keer zoveel bezoekers in een museum. Waar eerst 1 persoon per 10m2 was toegestaan, mag vanaf 26 juni 1 persoon per 5m2 het museum in. Per 19 juli 2021 is het advies om binnenruimten goed te ventileren en om weer zoveel mogelijk thuis te werken waar dat kan.

"Het museum kan kiezen voor een online en/of telefonisch reserveringssysteem voor bezoek per dag met tijdslot(vaststaande starttijd; vastleggen van naam en telefoonnummer of mailadres" Houdt dit in dat een museum er ook voor kan kiezen niet met reserveringen te werken? Ik denk dat te lezen, maar zou graag bevestiging willen. Het is bij ons erg rustig en ik zou graag deze barrière opheffen.
Het ABC Architectuurcentrum in Haarlem heeft dezelfde vraag als Musiom. Kunnen we het reserveren van tijdsloten beeindigen?
Je MAG blijven werken met reserveringen, het is niet verplicht. Er zijn ook musea die beide naast elkaar doen: vooraf reserveren kan, maar het is ook mogelijk aan de kassa te vragen of je spontaan naar binnen kan. Dan is een checkgesprek ook meteen mogelijk.