U bent hier

Museumtalent van het jaar 2017: nominatie gestart

vrijdag 12 mei 2017 - 10:06

Ben of ken je een jong museumtalent? Meld je (of hem/haar) dan aan voor Museumtalent van het jaar. 


Om jonge, talentvolle museummedewerkers in de schijnwerpers te zetten, heeft de minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap besloten tot het instellen van de jaarlijks uit te reiken Museumtalentprijs. Deze ontwikkelingsprijs is specifiek bedoeld voor jonge professionals (tot 32 jaar) die in dienst zijn van, of op projectmatige wijze betrokken zijn bij, een museum in Nederland. Kandidaten worden voorgedragen door hun opdrachtgever of museumdirecteur.

Een gerenommeerde jury met deskundigen uit de museumwereld beoordeelt de kandidaten op zichtbare blijk van een gepassioneerde en onderscheidende visie op museale collecties. Nominatie is mogelijk tussen 15 mei en 15 juli 2017. De talentprijs wordt op 5 oktober aanstaande uitgereikt op het jaarlijkse Museumcongres van de Museumvereniging. 

Prijzen voor jonge erfgoedprofessionals
De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed organiseert de prijsuitreiking voor jonge erfgoedprofessionals in 2017 voor zowel het Monumententalent als het Museumtalent van het jaar. Het Mondriaan Fonds financiert de ontwikkelingsprijzen in het kader van talentontwikkeling. De winnaar mag een voorstel doen voor een persoonlijk ontwikkelingstraject. De prijs is nadrukkelijk  bedoeld voor jonge professionals en niet voor studenten, stagiaires of vrijwilligers.

De prijs is niet alleen voor de genomineerden en winnaar van betekenis, het is ook een boodschap aan het werkveld, waar vergrijzing, vernieuwing en diversiteit relevante aspecten zijn van de organisatieontwikkeling. De talentprijs stimuleert het denken in de sector over kennisoverdracht en verjonging in organisaties. 

Meer informatie
 

Reacties