Museumverhalen tijdens Lowlands

vrijdag 17 augustus 2018 - 11:22

Museumcollectief ARTtube staat dit weekend op festival Lowlands met een uitgebreid kunstprogramma. Festivalbezoekers kunnen in de ARTtube Dome onder andere kunst kijken met hun oren, kunstenaars ontmoeten tijdens de ARTist Talks, ‘trippen’ op kunst en creatief speeddaten. Met het programma brengt ARTtube letterlijk het museum naar het publiek en de publieke ruimte toe. Van dit programma maakt ARTtube in samenwerking met Museumkaart en Parmando een zesdelige online videoserie. Deze serie is vanaf 1 september online te bekijken. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de Museumvereniging omdat we naast het vergroten van verdienvermogen van musea ook een jong, nieuw en divers publiek willen aanspreken. Die op deze manier, ook buiten het museum en op plekken die zij zelf kiezen, eindeloos ons échte goud kunnen ontdekken!

Art op Lowlands
Voor de vijfde keer is ARTtube aanwezig op festivals Lowlands met de niet te missen ARTtube Dome. Blinddoek jezelf in de dome en kom met 100 anderen kunst kijken met je oren. Klopt het beeld in je hoofd met wat je naderhand ziet? Kunst kijken met je oren is een concept van Cornelis Serveert. Ontmoet kunstenaars tijdens de ARTist Talks met onder andere Lowlands-artdirector Hansje van Halem, Ronald Westerhuis (nieuwe Lowlandssculptuur i.s.m. De Fundatie), Abbie Vandivere (Het Meisje Met De Parel in het Mauritshuis) en Théophile Blandet. Ook kun je speeddaten aan de hand van de expositie Mojo Backstage (Museum Prinsenhof Delft) en selfies maken met de wonderponcho van ontwerper Bas van Beek (Van Abbemuseum).

Bekijk de volledige line-up van ARTtube op Lowlands

Videoserie ART at Lowlands
Dit jaar hoeven thuisblijvers niets te missen van het bijzondere kunstprogramma van ARTtube op Lowlands. In samenwerking met Parmando en Museumkaart maakt ARTtube namelijk een zesdelige online videoserie van het programma. Elke aflevering staat een ander item centraal: van bijzondere Artist talks met Ronald Westerhuis en Théophile Blandet tot de dansvoorstelling op Rubens. Vanaf 1 september plaatsen ARTtube en Parmando elke zaterdag een nieuwe aflevering online. Abonneer je op het Youtube-kanaal van ARTtube om niets te missen.