U bent hier

Nationale Museumweek: open je wereld in ruim 450 musea!

maandag 21 maart 2022 - 21:04

Door de coronapandemie en de bijbehorende maatregelen stond de toegang tot cultuur flink onder druk in de afgelopen twee jaar. Musea in het heel land openen eindelijk de deuren weer voor publiek, zonder beperkingen. Daardoor is de Nationale Museumweek, na twee online edities, weer tastbaar.

Dat tastbare museumbezoek zetten we extra in de spotlights tijdens de Museumweek. Door in te gaan op de échte ervaring in een museum en wat dat met je doet in deze overweldigende tijden.

Het thema van de Nationale Museumweek (van 4 t/m 10 april) is daarom: open je wereld! Musea zijn onze plekken van inspiratie en verwondering. Van bezinning en herkenning. Een ontmoetingsplaats die het gesprek activeert tussen mensen met verschillende achtergronden en wereldbeelden: in musea wordt je wereld geopend!

Op Museum.nl zijn vanaf 28 maart alle activiteiten zichtbaar die tijdens de Nationale Museumweek plaatsvinden. Ook is er een speciale videoreeks met Museumweek-ambassadeurs Quinty Misiedjan en Splinter Chabot die de proef op de som nemen: wat is de kracht van musea, de objecten en verhalen? Hoe word je verrast, hoe wordt je wereld geopend? Tijdens de Museumweek, met een climax op woensdag 6 april, is er een landelijke publieksactie waarbij werkgevers worden opgeroepen werknemers #MuseumVrij te geven. Zodat medewerkers kunnen onthaasten, in het museum hun perspectief op de wereld kunnen verbreden en nieuwe inspiratie op kunnen doen: een win-win. In musea worden tijdens #MuseumVrij allerlei suggesties gedaan voor een maximaal ontspannen ervaring. Wat denk je er bijvoorbeeld van om op sokken door het museum te gaan?

Over de Nationale Museumweek

De Nationale Museumweek is een jaarlijks terugkerend evenement van 450 musea in het hele land die samen zoveel mogelijk mensen ontvangen. Om het publiek inspiratie te bieden, ruimte om te verwonderen: een wereld te openen! Het thema van de achtste Nationale Museumweek is daarom #OpenJeWereld.

Tags 
Museumweek

Reacties