Nieske Ketelaar vanaf 1 mei 2019 interim-directeur Museum Dr8888

woensdag 3 april 2019 - 14:01

Persbericht 2 april 2019 - Per 1 mei 2019 treedt Nieske Ketelaar aan als interim-directeur van Museum Dr8888. De huidige directeur, Paulo Martina, vertrekt dan naar Museum van Bommel van Dam in Venlo.

Nieske Ketelaar heeft ruim elf jaar ervaring als bestuurder bij de gemeente Smallingerland en is sind shaar vertrek als wethouder in 2017 betrokken bij projecten in het kader van Culturele Hoofdstad, zoals Lost in the Greenhouse en Finestra Aperta. Daarnaast is zij sinds januari 2018 werkzaam als adviseur en projectleider voor de stichting Sense of Place. Ze zal zich gedurende een periode van zes maanden onder meer gaan richten op de zakelijke kant van de functie en de implementatie van het beleidsplan. Per 1 mei 2019 zal zij de werkzaamheden overnemen van de huidige directeur.

Voorzitter van de Raad van Toezicht Jan Dijksman: "Met Nieske hebben we een zeer ervaren en betrokken bestuurder weten te binden aan ons museum. Met het vertrek van Paulo wilden wij snel een vervanger aanstellen en we zijn blij dat Nieske ons team dit jaar komt versterken. Dit geeft ons tijd en ruimte om goed na te denken over de structurele invulling en over de koers die het museum gaat varen.”

Nieske Ketelaar: “Kunst en cultuur in brede zin en in Smallingerland in het bijzonder ligt mij al jaren na aan het hart. Ik ben altijd nauw betrokken geweest bij de cultuur in Smallingerland en ik kijk er naar uit om het stokje over te nemen van Paulo Martina. Museum Dr8888 heeft zich de afgelopen jaren weten te ontwikkelen tot een icoon van Drachten met een typerende eigen kerncollectie en tentoonstellingen van nationale en internationale allure. Het museum heeft daarmee in belangrijke mate bijgedragen aan het internationale programma van Culturele Hoofdstad en heeft haar unieke belang voor Friesland en het Noorden aangetoond”.

Over Museum Dr8888
Museum Dr8888 is één van de meest toonaangevende musea voor moderne kunst in Noord- Nederland en heeft een bijzondere (inter)nationale collectie werken van o.a. Theo van Doesburg, Thijs Rinsema en Kurt Schwitters. In 2019 richt het museum zich op parels uit de eigen collectie met werken van o.a. Pier Pander, S.H. de Roos en Ids Wiersma. Daarnaast wordt aan het einde van het jaar aangesloten op de internationale viering van 100 jaar Bauhaus.