Nieuw: regiobijeenkomsten

donderdag 8 juni 2017 - 17:31

Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden

In juni houden we regiobijeenkomsten in de provincies Gelderland en Friesland. Regiobijeenkomsten zijn gericht op regionale samenwerking tussen musea waar het gaat om profilering, positionering en netwerken.

Waarom?
Museumcollecties zijn het geheugen van een stad, een streek, van ons land en daarmee van onszelf. Ze bieden ons zicht op de toekomst. Nederland telt vele musea. Elk museum, elke collectie toont ons een deel van een geweldige rijkdom. Ons échte goud. Dichterbij dan je denkt!

Dit is de centrale boodschap die de Museumvereniging graag en veel, samen met én over jullie uitdraagt naar publiek, politiek en pers.

Hoe kan een museum de omgeving en belanghebbenden effectiever beïnvloeden? Wat is de maatschappelijke waarde van een museum eigenlijk? Hoe profileer je jouw museum sterker richting overheden, media en fondsen? En wat kun je leren van andere musea in de buurt?

Onderzoek
Vorig jaar hield de Museumvereniging een enquête onder alle leden, besturen, directeuren, professionals en vrijwilligers. De resultaten van deze enquête leidden tot het voornemen om regiobijeenkomsten te organiseren. Dit zijn bijeenkomsten juist voor die leden die minder interesse hebben om deel te nemen aan sectieactiviteiten, de Museumkennisdag of het Museumcongres.

De eerste bijeenkomst vindt op maandag 19 juni plaats in Culemborg
naar activiteit

De tweede regiobijeenkomst is op donderdag 29 juni in Leeuwarden
naar activiteit

De regiobijeenkomst is alleen voor leden van de Museumvereniging en op uitnodiging. Geen uitnodiging ontvangen? Stuur dan een e-mail naar museumcontact@museumvereniging.nl.

Educatie Nieuws