Nieuwe directieleden bij Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen

dinsdag 13 november 2018 - 10:15

Kunsthuis verwelkomt de komende maanden nieuw sterk talent uit het Mauritshuis, Toneelhuis en het Havenhuis. De nieuwe marketingdirecteur van Opera Ballet Vlaanderen wordt Koen Brakenhoff, Freek Boey wordt de nieuwe technisch directeur en Bob Willemstein kwam recent aan boord als financieel directeur.

Daarmee is het directieteam rond algemeen directeur Bart van der Roost compleet en is Opera Ballet Vlaanderen klaar om een nieuw hoofdstuk te schrijven.

Koen Brakenhoff wordt de nieuwe marketingdirecteur en volgt marketingmanager Wim van Bree op die sinds begin dit seizoen Customer Relations Manager is. Koen Brakenhoff is momenteel hoofd marketing bij Het Mauritshuis in Den Haag waar hij de rebranding en de vernieuwingsoperatie van dit prestigieuze Nederlandse museum begeleide. Koen Brakenhoff begint bij Opera Ballet Vlaanderen vanaf 1 januari 2019.

Freek Boey is momenteel nog technisch directeur bij Toneelhuis maar keert terug naar zijn vroegere liefde van opera en ballet. Boey begon zijn carrière immers bij De Munt en Rosas. Hij zal in het voorjaar aan boord komen als opvolger van huidig technisch directeur Luc Van Loon die Aviel Cahn volgt naar het Grand Théâtre de Genève om daar het technisch departement te leiden. Door zijn achtergrond en ervaring is Freek Boey als geen ander vertrouwd met de werking en de uitdagingen van historische theaters.

Met het nakende pensioen van hoofd boekhouder Luc Kerstens en sinds de fusie tussen opera en ballet was er nood aan versterking van de financiële afdeling. Die werd gevonden in Bob Willemstein die aan het begin van dit seizoen begon als financieel directeur. Hij komt over van het Havenbedrijf Antwerpen, waar hij jarenlang deel uitmaakte van het financiële team als Head of Controlling.

Hiermee heeft algemeen directeur Bart van der Roost zijn team rondom hem compleet.

Bart van der Roost: “Samen met de nieuwe artistiek directeur opera Jan Vandenhouwe, artistiek directeur ballet Sidi Larbi Cherkaoui, muziekdirecteur Alejo Perez en dit team in de kantoren kan de ouverture voor een nieuw opwindend verhaal ingezet worden. In deze zoektocht was het comfortabel om vast te stellen dat Opera Ballet Vlaanderen een grote en internationale aantrekkingskracht heeft als een fijne, boeiende en uitdagende werkgever. Ik ben ervan overtuigd dat we met dit team en met de bestaande ervaring in onze rangen een spannend en innoverend traject kunnen uitbouwen voor dit prachtige huis.”

Agenda Nieuws