U bent hier

Nieuwe honoreringen Museumbeurzen bekend

woensdag 12 januari 2022 - 20:12

Onlangs kende het Domeinbestuur SGW financiering toe aan aanvragen in de tweede subronde van de call Museumbeurzen. De aanvragers zijn museumprofessionals die een wetenschappelijk onderzoeksproject uitvoeren in hun museum. Het onderzoeksprogramma heeft tot doel om talentontwikkeling en wetenschappelijk onderzoek in het museale veld te bevorderen.

Het onderzoek is in handen van een museumexpert en vindt plaats in samenwerking met universiteitsonderzoekers. De resultaten komen in een artikel dat open access beschikbaar is.

Het beoogde doel van de Museumbeurzen is het verdiepen en verduidelijken van de ideeën, materialen en objecten in de museumcollectie. De acht projecten geven vorm aan de mogelijkheid om kortlopend onderzoek te doen in een van de ruim 450 musea in Nederland.

Museumbeurzen

Met een Museumbeurs kun je als museumexpert onderzoek doen in het eigen museum. De depots induiken, theorieën onderzoeken of je blik richten op immaterieel erfgoed om collecties te verdiepen en te verduidelijken: het is mogelijk met een Museumbeurs. Deze onderzoeksubsidie bedraagt maximaal € 25.000.

SGW (sociale- en geesteswetenschappen) heeft in 2021 twee subrondes georganiseerd en in december acht beurzen gehonoreerd. Hier lees je om welke projecten dat gaat. 

Nieuwe ronde

In het voorjaar zal er een volgende aanvraagronde voor een Museumbeurs worden aangekondigd.

Tags 
Nieuws Onderzoek

Reacties