U bent hier

Nomineer nu voor de Erfgoedvrijwilligersprijs 2021

donderdag 2 september 2021 - 11:44

Van 1 tot en met 22 september kunnen teams vrijwilligersteams worden genomineerd voor er Erfgoedvrijwilligersprijs. Op 6 december worden de drie winnaars bekend gemaakt, die per team 10.000 of 5.000 euro winnen. Teams kunnen zich zelf aanmelden als genomineerde en moeten bestaan uit tenminste vier personen. Meedingen kan door enkele vragen op een webformulier te beantwoorden.

De Erfgoedvrijwilligersprijs wordt in 2021 voor de tweede keer uitgereikt. In de erfgoedsector zijn het veelal vrijwilligersgroepen die zich inzetten voor het behoud, het onderhoud en de ontsluiting van ons (immaterieel) cultureel erfgoed. Teams van vrijwilligers die zich zo inzetten verdienen een prijs. Het Ministerie van OCW heeft voor deze vrijwilligersgroepen een prijs in het leven geroepen: de Erfgoedvrijwilligersprijs.

Nomineer jouw vrijwilligersteam voor de Erfgoedvrijwilligersprijs 2021!

Diverse vrijwilligersteams kunnen via deze site worden genomineerd, waaruit de jury drie finalisten uitkiest. Je kunt op één van de finalisten stemmen en degene met de meeste stemmen wint! Op 6 december 2021 volgt de uitreiking vanuit de Koninklijke Schouwburg te Den Haag.

Het winnende team krijgt een cheque van 10.000 euro; voor de helft vrij te besteden (bijvoorbeeld aan teamactiviteiten) en voor de helft ter bevordering van kennisoverdracht op het gebied van het vrijwilligerswerk waarvoor het team zich inzet. Voor de nummers twee en drie is een cheque van 5.000 euro; op dezelfde manier te besteden aan bij de winnaar.

Criteria waarop de jury let:

Het team:

  • Telt ten minste vier leden;
  • Zet zich in voor een erfgoedorganisatie die onderdeel uit maakt van een van de domeinen van de RCE;
  • Of is onderdeel van een burgerinitiatief met een relatie tot erfgoed;
  • Is hecht en werkt als een geoliede machine;
  • Zet zich frequent door het jaar heen in of binnen een aaneengeschakelde periode van ten minste twee maanden;
  • Functioneert bewezen goed: er zijn concrete resultaten behaald.

Meer informatie

Meer informatie vind je hier.

Reacties