U bent hier

Ontzorgingsprogramma Provincie Noord-Holland

dinsdag 3 augustus 2021 - 10:12

De Provincie Noord-Holland is gestart met een ontzorgingsprogramma dat eigenaren van maatschappelijk vastgoed ondersteunt bij verduurzaming. De Groene Grachten, in 2012 opgericht door Wubbo Ockels en Suze Gehem, mag binnen dit programma alle organisaties met een culturele ANBI-status adviseren en begeleiden richting een duurzame uitvoering. De Provincie ondersteunt eigenaren van maatschappelijk vastgoed in de komende drie jaar met een speciaal hiervoor opgericht duurzaam ontzorgingsprogramma voor maatschappelijk vastgoed. Dit ontzorgingsprogramma loopt t/m december 2023. Vanuit de samenwerking met Syntraal zal De Groene Grachten alle instellingen met een culturele ANBI-status adviseren en begeleiden richting een duurzame uitvoering.  

Maatwerkbegeleiding voor verduurzaming  

Met het programma kunnen ze 70 culturele instellingen in de Provincie Noord-Holland kosteloos ondersteunen. Staat uw organisatie aan het begin van een verduurzamingstraject? Dan kunt u een gratis energiescan laten uitvoeren. Daarmee krijgt u inzicht in de duurzame kansen voor uw pand. Naast de technische mogelijkheden kijken ze ook met u naar de juridische kaders. Heeft u eerder al advies ingewonnen en wilt u aan de slag met de uitvoering? Dan helpen ze u ook graag verder. Bijvoorbeeld met het aanvragen van vergunningen, het opstellen van een offertespiegel of een onderzoek naar de financiële haalbaarheid. Zo ondersteunen De Groene Grachten u van begin tot eind. 

Een paar voorwaarden voor deelname op een rij: 

  • Uw organisatie heeft de status van culturele ANBI;
  • Uw culturele ANBI is eigenaar van het pand en heeft max. 10 gebouwen in eigendom;
  • U bent benieuwd naar de kansen voor verduurzaming van het gebouw en/of wenst ondersteuning bij de uitvoering van duurzame maatregelen;
  • U wil graag gratis op weg worden geholpen door een adviseur van De Groene Grachten .

Voldoet uw organisatie aan deze voorwaarden?  

Meld uw instelling dan aan via deze website. Er zal zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen worden.  

Blijf op de hoogte  

Vanaf september 2021 organiseert De Groene Grachten verschillende kennissessies en bijeenkomsten om kennis en best practices uit te wisselen tussen culturele instellingen en ander maatschappelijk vastgoed. Wilt u hiervan op de hoogte blijven? Stuur dan een mail naar maatschappelijkvastgoed_nh@degroenegrachten.nl.

Reacties