U bent hier

Opleiding behoudsmedewerker/ medewerker collectiebeheer

vrijdag 21 juli 2017 - 11:36

In opdracht van het Meld-en expertisepunt specialistisch vakmanschap (SBB) voert Agnes Vugts een arbeidsmarktonderzoek uit rondom het beroep van Collectiebeheerder. Directe aanleiding is het feit dat het Hout en Meubileringscollege heeft aangekondigd de opleiding behoudsmedewerker/ collectiebeheerder onder de huidige omstandigheden niet meer te kunnen uitvoeren. Deze opleiding is gestart in 2014 en als er niks gebeurt zal deze stoppen. 

Daarom vragen wij uw hulp! 
Waarom dit onderzoek                                                                                                                                                                                                              
De opleiding behoudsmedewerker/ medewerker collectiebeheer heeft in Nederland ruim 25 jaar geschiedenis met de start in 1991 in het kader van het Deltaplan ter verbetering van het beheer van de rijkscollecties tot het heden waar in een mbo-structuur de opleiding wordt gegeven door het Hout en Meubileringscollege te Amsterdam. Helaas heeft haar lange geschiedenis niet geleid tot een stabiele basis in de sector. De voortzetting van deze kleine zeer gespecialiseerde opleiding is in de huidige vorm, en met bijzonder weinig aanmeldingen, voor de school financieel onhoudbaar. Het Hout en Meubileringscollege beraadt zich op de toekomst van deze opleiding. Daarmee is de opleiding op een nieuw kantelpunt beland.
De vraag is namelijk nu hoe verder? Waar heeft het veld behoefte aan om de professionaliteit van het vak collectiebeheer te waarborgen? En hoe ziet het veld de ontwikkelingen in het vak collectiebeheer in de toekomst? Om daar een beeld van te krijgen heeft Agnes Vugts Erfgoedprojecten, een vragenlijst opgesteld. Hierin wordt gevraagd naar de wijze waarop uw afdeling collectiebeheer is ingericht
Hoe kunt u meedoen                                                                                                                                                                                                              
Als u de onderstaande link opent, komt u gelijk in de vragenlijst. Het invullen duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. De tijd is afhankelijk van het aantal vragen dat op u van toepassing is. Het kan zijn dat u niet alle informatie uit uw hoofd weet. We stellen het op prijs als u deze gegevens wilt opzoeken.

https://nl.surveymonkey.com/r/mbocollectiebeheer

Voor meer informatie neem contact op met:

Agnes: 06-42128906
agnes.vugts@gmail.com
Michelle: 06-23589465
michellemvdsluis@gmail.com
 

Reacties