U bent hier

Oproep: meld je aan voor de IGNITE-focusgroep

woensdag 4 december 2019 - 18:03

De expertmeeting “Design Thinking and Digital Story telling” die werd gegeven op de Museumkennisdag 2019 in Kerkrade, krijgt een vervolg in de vorm van een online en face-to-face workshop. Deze workshops zijn open voor alle museumprofessionals ook als ze niet deel genomen hebben aan de workshop in Kerkrade.


In vervolg op de expertmeeting nodigt Museumplein Limburg uit tot deelname aan de IGNITE-focusgroep. Dit vervolg heeft ook het thema Design Thinking, Digital Story telling, 3D en de inzet van Virtual Reality. Doelstelling is de verdere uitbouw van de digitale omgeving voor museum- en erfgoedspecialisten, museumprofessionals die actief zijn op het gebied van tentoonstellingsontwikkeling, collectiebeheer, educatie, etc.  Ook als je niet hebt deelgenomen aan de eerste workshop op 4 oktober in Kerkrade ben je van harte welkom. 

De focusgroep activiteit bestaat uit twee onderdelen en wordt omschreven als een ‘blended’ workshop. Eerst een online workshop, gevolgd door een eendaagse face-to-face workshop.

- 1 / deelname aan online eenheid 1: Inleiding tot Design Thinking & Maker Culture, tussen 15 januari - 15 februari;

- 2 / deelname aan online-eenheid 5: Digital Storytelling for Built Worlds and Blended Spaces, tussen 15 februari - 15 maart;

- 3 / deelname aan een eendaagse face-to-face workshop in maart in Maastricht of Noord-Nederland

De online cursus bestaat uit twee modules die worden ontwikkeld door het consortium IGNITE (https://ignite.acdh.oeaw.ac.at/ ). IGNITE maakt deel uit van het online open access leerplatform #dariahTeach (https://teach.dariah.eu/).

Centraal tijdens de “ face-to-face” workshop staat een eigen case study waarin een (nieuwe) tentoonstelling of website (her) ontworpen wordt. Beide met behulp van de methodes en inhoud die op de online units te vinden zijn.

De deelname aan de focusgroep is gratis, catering tijdens het face-to-face evenement wordt aangeboden. Na afloop en voltooiing van de drie modules ontvangt u een certificaat van deelname.

Registreren kan via het onderstaande Google-formulier (u of eventueel een collega) voor 13 december. Per museum kunnen  twee medewerkers deelnemen. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je snel aan.

Meld je hier aan

Reacties