U bent hier

Oproep: Nominatie Dr. A.H. Heinekenprijs

donderdag 6 juli 2017 - 11:18

Directeuren van musea kunnen nu één Nederlandse kunstenaar nomineren voor de grootste individuele Nederlandse kunstprijs, de Dr. A.H. Heinekenprijs voor de Kunst. De deadline is 1 oktober 2017.

 

Aan de prijs is een geldbedrag van 100.000 euro verbonden, waarvan 50.000 euro bestemd is voor een publicatie en/of tentoonstelling. Een internationale jury onder voorzitterschap van de KNAW selecteert de winnaar.

Eerdere winnaars
De Dr. A.H. Heinekenprijs voor de Kunst wordt in 2018 voor de zestiende keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder andere Yvonne Dröge Wendel, Wendelien van Oldenborgh, Peter Struycken, Mark Manders, Barbara Visser, Job Koelewijn, Daan van Golden en Aernout Mik.

Heinekenprijzen voor Wetenschap en Kunst
Alfred Heineken stelde de tweejaarlijkse kunstprijs in als erkenning en aanmoediging voor aanstormend Nederlands toptalent in de beeldende kunst. De prijs maakt deel uit van de Heinekenprijzen voor Wetenschap en Kunst, bestaande uit in totaal zes oeuvreprijzen en een aantal aanmoedigingsprijzen.

De uitreiking van de Heinekenprijzen voor Wetenschap en Kunst vindt plaats tijdens een speciale sessie van de KNAW op 27 september 2018.

Deadline nominatie
U kunt tot uiterlijk 1 oktober 2017 nominaties indienen. Gebruikt u daarvoor het formulier op de website: knaw.nl/heinekenkunstprijs. Hier vindt u ook aanvullende informatie, waaronder de voorwaarden voor toekenning.


KONINKLIJKE NEDERLANDSE
AKADEMIE VAN WETENSCHAPPEN
Kloveniersburgwal 29
Postbus 19121
1000 GC Amsterdam

Telefoon 020 551 0702
hp@knaw.nl
knaw.nl/heinekenkunstprijs

Tags 
Nieuws Zakelijk

Reacties