U bent hier

Oproep: tentoonstellingsplannen voor Biënnale Gelderland 2019

donderdag 14 juni 2018 - 12:46

Foto: Eva Broekema

De volgende editie van de Biënnale Gelderland komt eraan! In 2019 is Museum Arnhem organisator. De tentoonstelling vindt najaar 2019 plaats. De organisator nodigt curatoren nu alvast uit een tentoonstellingsplan in te dienen voor deze 11e editie, dat kan t/m 31 juli. 


Museum Arnhem en Museum het Valkhof organiseren de Biënnale afwisselend. Het doel van de Biënnale Gelderland is het zichtbaar maken van de kunstproductie en kunstenaars van Gelderland.  Dit wil de organisatie bereiken door in te zetten op een relevant thema, en door opdrachten te verstrekken voor het maken van nieuw werk speciaal voor de tentoonstelling. Naast de tentoonstelling is er ruimte voor een randprogramma.

Het thema voor de Biënnale Gelderland 2019 is de relatie tussen mens en natuur.

De deelnemers aan de biënnale zijn kunstenaars die betekenis hebben voor Gelderland. Zij zijn woonachtig in de provincie, hebben op een andere manier een Gelderse verbinding, of sluiten in hun werk thematisch aan op onderwerpen die in Gelderland spelen. Voor iedere editie wordt er gezocht naar een mix van ervaren kunstenaars en jonge talenten.

Aanmelden als curator
Museum Arnhem nodigt curatoren uit een tentoonstellingsplan te leveren voor de 11e editie van de Biënnale Gelderland. Uit de inzendingen wordt een voorstel gekozen dat verder uitgewerkt mag worden. Het indienen van een beknopt plan kan tot en met 31 juli 2018.

Curatoren sturen een brief met CV en een beknopt plan van maximaal 2 A4 naar info@biennalegelderland.nl. Het plan moet in ieder geval een samenvatting bevatten van het concept voor de beoogde presentatie, inclusief curatorial statement.

Een raad van advies namens beide musea selecteert een voorstel. De geselecteerde curator krijgt een uitnodiging om het beknopte plan uit te werken en  met een longlist van deelnemende kunstenaars in september 2018 te presenteren. De uitgekozen curator ontvangt voor deze uitwerking een honorarium van 2500 euro exclusief BTW. Voor het vervolgtraject (kunstenaars kiezen, tentoonstelling samenstellen) is een apart honorarium beschikbaar.

In opdracht van Museum Arnhem verzorgt Plaatsmaken de projectleiding.

Belangrijke data selectieprocedure in 2018:
31 juli: indienen beknopt plan
15 augustus: uitnodiging tot verder uitwerken plan
15 september: inleveren uitgewerkt plan
30 oktober: lijst kunstenaars definitief

Voor vragen kun je contact opnemen met:

July Ligtenberg/ Directeur Plaatsmaken  026 3515697 / 06 43227712

Reacties