U bent hier

Organiseer ook een Tikkit Talk in jouw museum!

vrijdag 27 september 2019 - 11:24

Tikkit Talks creëren échte ambassadeurs voor het museum! 

“Ik vond het heel leuk om te doen, je leert er echt heel veel van!”

In een Tikkit Talk geeft een kind een korte presentatie over het pronkstuk van een museum. Een soort spreekbeurt, die het kind in het museum geeft voor vriendjes en vriendinnen, familie, de buurman en aanwezige museumbezoekers. Tijdens de eerste Tikkit Talks in de afgelopen maanden heeft deze activiteit zich bewezen als een échte verbinder. Doordat het kind alles te weten komt over het pronkstuk en zich het verhaal eigen maakt om het vervolgens te presenteren ontstaat er een sterke verbintenis met het pronkstuk, de collectie en het museum. En dat op een onderzoekende, feestelijke en ook spannende manier! 

Kinderen bereiden hun Tikkit Talk samen met een medewerker uit het museum voor. Zo komen ze echt alles over het onderwerp te weten. En kunnen ze hun verhaal maken. Laurie (11 jaar) gaf in Continium Discovery Centre te Kerkrade een Tikkit Talk over glasblazen, “Ik vond het heel leuk om te doen. Je leert er echt heel veel van!”. In het Natuurmuseum Friesland in Leeuwarden wist Leah (10 jaar) alles te vertellen over de potvis in haar Tikkit Talk “Ik heb heel veel nieuwe dingen geleerd. Als ik dit jaar nog een spreekbeurt moet geven kan ik hem over de potvis doen!”. 

Door het delen van kennis en het in de spotlight plaatsen van het kind om zijn of haar verhaal te vertellen ontstaat er een wederzijds gevoel van verbondenheid en trots. Het houden van een Tikkit Talk is op deze jonge leeftijd een ervaring die een onuitwisbare indruk maakt. Dit zorgt ervoor dat het museum een speciaal plekje in het hart van het kind krijgt en hij of zij als een échte ambassadeur het museum uitloopt. Ze zullen hun bijzondere ervaring graag delen met vriendjes, vriendinnetjes, familie, de buren en op school.  

Voor het organiseren van een Tikkit Talk is een uitgebreide handleiding beschikbaar bij dit artikel. Hierin staat alles stap voor stap uitgelegd. Neem de handleiding rustig door en ontdek dat het eigenlijk heel eenvoudig is om échte ambassadeurs aan jullie museum te verbinden. Ook op museumkids vind je alle informatie. Sterkere binding met museale collecties begint immers al bij de jongste generatie. Laten we hen inspireren tijdens de Museumkidsweek 2019!

       


 

Video 
Tikkit Talk promotiefilmpje
Tags 
Museumkids

Reacties