Petitie voor het behoud Speelgoedmuseum

woensdag 27 februari 2019 - 09:00

Teken de petitie en voorkom sluiting
In de Deventer politiek gaan er stemmen op om het Speelgoedmuseum te sluiten. Zelfs de wethouder van cultuur noemt dit nadrukkelijk als optie. Volgens het museum is de reden hiervoor omdat de gemeente miljoenen tekort komt om de problemen in haar cultuursector op te lossen. Problemen die niet direct door het Speelgoedmuseum zijn veroorzaakt. Sterker nog: het museum behaalt al jaren goede resultaten met weinig geld. Sluiting zou niet alleen onrechtvaardig voelen voor het museum, het lost ook de problemen in de (Deventer-)cultuursector niet op. In mei 2019 besluit de gemeenteraad Deventer over haar nieuwe Cultuurvisie en daarmee over de toekomst van het Speelgoedmuseum.

Geef het Speelgoedmuseum een toekomst en teken de petitie.
Ook kinderen kunnen de petitie te tekenen door deze kleurplaat te maken en lever in te leveren bij het museum.