Prijswinnaars Museumkids Nationale Museumweek

dinsdag 18 juli 2017 - 10:58
de klas van Arthur uit Purmerend bezoekt Zaans Museum

Het laatste vipschoolbezoek van een winnaar van de Pronkstukkenwedstrijd tijdens de Nationale Museumweek vond plaats in het Zaans Museum. Tijdens de Nationale Museumweek bezocht Arthur (9) met zijn ouders het Rijksmuseum in Amsterdam en daar kreeg hij de schatkaart in handen. Met zijn tekening van Feyntje van Steenkiste, een geschilderd portret van Frans Hals, won hij een bezoek naar keuze aan een museum met zijn klas. Arthur koos het Zaans Museum. Want: "daar ben ik nog niet geweest". Of had het toch iets met de chocolade te maken? Op een stalende maandagmorgen toog de Purmerendse klas met zijn allen in een bus naar het Zaans Museum. Daar kregen ze van Jan Hovers een warm welkom, compleet met museumkidsgebakjes! Daarna bezochten ze het museum, aten pannenkoeken en speelden nog lekker in de speeltuin. Een geslaagd bezoek volgens de juffen, de moeders en de kinderen zelf.

Arthur in het Zaans Museum
Zaans Museum Zaandam

Andere winnaars:

Nienke (5 jaar) bezocht met haar klas het Kroller Muller museum. Op haar tekening pronkte Koningin Hatsjepsoet uit het Rijkmuseum van Oudheden.
Laura (8 jaar) bezocht met haar klas het GeoFort. Zij won met een tekening van De drie pruiken in Museum Speelklok
Siraj (9 jaar) ging met zijn klas naar het Science Centre, hij tekende een jokerkostuum in het Muiderslot.

Kroller muller
Kröller-Müller Museum