Proef met voucher gestart

dinsdag 2 oktober 2018 - 16:30

Proef gestart om het verlengen van de Museumkaart nog aantrekkelijker te maken.
‘Bezoek samen met een introducé een museum én vergeet je Museumkaart niet.’

Ruim 1,3 miljoen kaarthouders bezoeken gemiddeld 6,6 keer per jaar een museum. Musea die voor elk kaartbezoek een vergoeding ontvangen gebaseerd op hun entreeprijs. Zo verrijkt een kaarthouder door een bezoek niet alleen zichzelf maar ook de musea. Ruim 10% van de totale inkomsten van de musea tezamen is afkomstig uit de bezoekvergoeding van de Museumkaart.

Voucher

De Museumkaart streeft er al meer dan 35 jaar naar het verdienvermogen van musea te vergroten. Vanaf oktober 2018 start een proef om het verlengen van de Museumkaart nog aantrekkelijker te maken. Bij verlenging betaalt de kaarthouder al 5 euro minder dan bij de eerste aankoop aan de kassa of online. Voortaan ontvangen elke maand een beperkt aantal kaarthouders een mail met daarin een voucher met een barcode. Deze voucher geldt eenmalig als entreebewijs voor één introducé. Een voorbeeld van de voucher vind je in de bijlage.

Fysieke kaart en print verplicht

Alléén een print van de voucher geeft recht op entree tot een museum. Het is niet de bedoeling dat een voucher wordt gescand vanaf een mobiel (telefoon/tablet). Dit is net zoals bij de Museumkaart waar de fysieke pas is verplicht. Dit is om misbruik tegen te gaan. Voor een bezoek met de voucher ontvangt het museum eenzelfde vergoeding als voor een bezoek met de Museumkaart. De check op de geldigheid en de registratie voor de bezoekvergoeding vinden automatisch plaats op het moment van scannen. Ook dit is hetzelfde als bij de kaart.

Beperkte schaal

De proef start in oktober 2018. Wanneer de proef stopt is nog niet bepaald, maar dat zullen we je tijdig laten weten. Door deze proef verwachten we nog meer te leren over het bezoekgedrag. Vooralsnog krijgen een beperkt aantal kaarthouders de mogelijkheid om een introducé mee te vragen naar één van de ruim 400 Nederlandse musea die de Museumkaart accepteren. En wat is er nou leuker dan samen ons échte goud te ontdekken?

Wat te doen bij museumbezoek met een voucher?

1. Een kaarthouder komt met een introducé naar jouw museum. De kaarthouder heeft toegang met zijn Museumkaart. Voor de introducé geldt een print van de voucher als entreebewijs. Ook is het mogelijk dat de introducé alleen dus zonder kaarthouder komt.
  2. Scan de voucher. De voucher alleen scannen indien uitgeprint.
  3. Neem de voucher in. De voucher mag na het scannen worden weggegooid.

Wanneer scannen niet werkt

• De voucher is slechts geldig voor éénmalig bezoek voor een op de voucher vermelde datum.
  • Check de geldigheidsdatum op de voucher.
  • Vraag na of de introducé de voucher al eens heeft gebruikt.
  • De introducé of kaarthouder kan contact opnemen met de klantenservice op nummer 0900 – 4040 910.
  • In dit geval heeft de introducé geen geldig entreebewijs. De introducé kan volgens de voorwaarden van het museum een toegangsbewijs aanschaffen.
  • Het is niet mogelijk om een toegangskaartje te declareren bij de Museumvereniging als achteraf blijkt dat de voucher onterecht geweigerd is. In dat geval kan de kaarthouder via de klantenservice een nieuwe voucher ontvangen en wordt de geweigerde voucher geblokkeerd voor gebruik.

Nadere informatie

Heb je nog vragen? Mail dan naar Zita de Wijs, medewerker operationele zaken Museumkaart (zdewijs@museumvereniging.nl) of Candy Breed, marketingcoördinator Museumkaart (cbreed@museumvereniging.nl).