Publicaties over Digitalisering

maandag 8 november 2021 - 13:06

Op maandag 1 november hebben we tijdens het webinar Digitaliseren, kun je het leren? aan de hand van vier tafelgesprekken gesproken over de laatste ontwikkelingen van digitaliseren in de museumsector. Wil je zelf actief aan de slag met dit onderwerp? hieronder delen we nuttige informatie en een aantal publicaties die je kunt raadplegen!

Auteursrecht en online publiceren

Tijdens het webinar heeft Annemarie Beunen ons van alles verteld over de omgang met auteursrechten bij online publiceren:

Platform
Het DEN is het kennisinstituut cultuur en digitale transformatie. Ze hebben een uitgebreide website met thematische kennis, tips en bronnen over digitaliseren in de cultuursector. Ook de NDE, Netwerk Digital Erfgoed heeft handige informatie beschikbaar gesteld:
ennisinstituut cultuur & digitale transformatie: www.den.nl\

Samenwerking
Hoe pakken andere musea het digitaliseren aan? Hieronder voorbeelden ter inspiratie:

Zelf samenwerken met Beeld en Geluid op school? Meld je dan aan: opschool@beeldengeluid.nl o.v.v. Museumvereniging. Marieke Hermans zal dan contact met je opnemen!

Financiering
Tot 11 november kun je bij innovatielabs geld aanvragen voor onder andere digitaliseringsprojecten:

Lees hier het hele verslag van de webinar terug.