U bent hier

Shula Rijxman nieuwe voorzitter Museumvereniging

vrijdag 17 december 2021 - 16:47

Foto: Michel Schnater

Shula Rijxman is door de ruim 450 leden benoemd tot nieuwe voorzitter van de Museumvereniging en Stichting Museumkaart. Vanaf 1 januari volgt zij Irene Asscher-Vonk op, die na acht jaar en haar laatste termijn afscheid neemt.

Rijxman: “Het is een eer om in dienst van alle musea, de collecties en bijbehorende verhalen mijn bijdrage te mogen leveren. Musea geven kleur aan onze samenleving; ze vertellen de verhalen van Nederland. Ik kijk ernaar uit om hun belangen te vertegenwoordigen, juist in deze uitdagende tijden waarin ze alle aandacht verdienen.”

Shula Rijxman (1959) begon haar werkzame leven in 1978 als journalist bij Avro/Televizier. Na verschillende functies op het gebied van corporate communicatie was zij eigenaar van Martsell Productpresentaties dat in 2001 werd verkocht aan IDTV. Rijxman verliet IDTV als CEO in december 2011 om toe te treden tot de Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) in 2012. Tot het eind van dit jaar is ze voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO. 

Ook is Rijxman lid van de Raad van Toezicht bij de Nationale Opera en lid van het bestuur van STER. Eerder was zij o.a. lid van de Raden van Toezicht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en het Zuiderzeemuseum.

De benoeming van Rijxman geldt voor een periode van vier jaar.

Reacties