Stichting Verduurzaming Musea (SVM)

donderdag 25 oktober 2018 - 11:35

Stichting Verduurzaming Musea (SVM) is opgericht om de museale sector te ondersteunen in haar verduurzamingsopgaaf. SVM is een initiatief van de sectie Veiligheidszorg & Facilitymanagement van de Museumvereniging.

Het bestuur van SVM bestaat uit 3 personen. Eén bestuurslid wordt voorgedragen door de Museumvereniging, één bestuurslid wordt voorgedragen door de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers en één bestuurslid is onafhankelijk. Momenteel wordt het bestuur gevormd door respectievelijk Trudy van de Meerakker, Guus Boudestein en Frits de Vogel.

De website is opgezet om het eerste project van SVM te ondersteunen. In dit project, waarbij een elftal musea verduurzaamt volgens de systematiek van de Breeam In Use NL richtlijn, is het delen met elkaar een belangrijke schakel. Door het delen van kennis, aanpak, beleidsvorming en ervaringen helpen de musea elkaar verder en verlichten ze de lasten voor elkaar. Het delen wordt met de website ondersteund, zodat ook andere partijen gebruik kunnen maken van de resultaten van het project verduurzaming musea.

Website Stichting Verduurzaming Musea