Stijn Schoonderwoerd vertrekt als directeur van het Nationaal Museum van Wereldculturen

maandag 4 januari 2021 - 15:15

Na 8,5 jaar directeur van het Nationaal Museum van Wereldculturen vertrekt Stijn Schoonderwoersd. Het Nationaal Museum van Wereldculuren, bestaat uit: Museum Volkenkunde in Leiden, Tropenmuseum Amsterdam, Afrikamuseum in Berg en Dal en Wereldmuseum in Rotterdam. Per 1 februari volgt hij Els van der Plas op als algemeen directeur bij Nationale Opera & Ballet.

Wayne Modest is per direct benoemd tot inhoudelijk directeur. De positie van algemeen directeur is door het vertrek van Stijn Schoonderwoerd vacant.

Stijn is lid van het bestuur van de Museumvereniging tot op heden en in die rol tevens lid van de financiële commissie binnen het bestuur van de Museumvereniging.