U bent hier

Uitnodiging deelname focusgroepen CUE Creative User Empowerment & xCurator

vrijdag 10 juni 2022 - 08:47

Het Badisches Landesmuseum (BLM) & Allard Pierson Amsterdam (AP) doen gezamenlijk onderzoek naar het onderwerp kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence/AI) in musea via het project Creative User Empowerment (CUE). Wij ontwikkelen binnen dit project de digitale toepassing ‘xCurator’. 

Denk mee over de ontwikkeling van de xCurator

Om de ontwikkeling van de xCurator samen met geïnteresseerden en gebruikers vanaf het begin vorm te geven, zijn het BLM en het AP op zoek naar personen die deel willen nemen in een focusgroep. De focusgroepen zullen vanuit het gebruikersperspectief kritisch en productief gaan meedenken.

Samenstelling focusgroepen

BLM en AP zoeken mensen met verschillende achtergronden en expertises die gaan meedenken over de ontwikkeling van de xCurator en deze applicatie gaan testen. We zijn voor het AP op zoek naar circa 30 personen die verdeeld gaan worden over kleinere, gemengde groepen. Om deze groepen optimaal te kunnen samenstellen vragen we u om uw interesses via een vragenlijst in te vullen.

Hoe gaat het in zijn werk?

  • U kunt zich opgeven via dit aanmeldingsformulier: https://forms.office.com/r/8H8BZtQhGJ
  •  U geeft uw interesses op in een vragenlijst. Aan de hand van uw antwoorden delen we de groepen in
  • We nemen contact met u op voor een kort (online) voorgesprek;
  • De focusgroepen komen in 2022 zo'n 3-4 keer bij elkaar (online of op locatie);
  • We maken graag een afspraak met u voor een of meer kwalitatieve diepteinterviews. Deze individuele of groepsinterviews duren ongeveer 30-60 minuten
  • Als dank kunt u speciaal voor u geselecteerde evenementen van het Allard Pierson bijwonen (online of op locatie). Meer informatie daarover volgt. We vragen u vriendelijk om u in te schrijven voor 15 juni 2022 via het aanmeldingsformulier.

Reacties