U bent hier

Vera Carasso nieuwe directeur Museumvereniging

dinsdag 16 november 2021 - 13:10

Foto credits: Jitske Schols

Vera Carasso start per 1 januari 2022 als directeur van de Museumvereniging en Stichting Museumkaart. Met Carasso (46) krijgt de sector een ervaren professional met veel kennis van de museumwereld. Eerder was zij onder andere werkzaam als directeur bij Museum Speelklok en Het Scheepvaartmuseum en als hoofd collecties bij Kunstmuseum Den Haag. Daardoor heeft zij een brede museale basis, kennis van veel strategische vraagstukken die de hele museumsector raken én ervaring met externe belangenbehartiging voor verschillende partijen.

Met Vera Carasso kan de Museumvereniging bouwen aan herstel van de museumsector. Musea krijgen zware klappen in deze pandemie door eerdere verplichte sluitingen, beperkende maatregelen en indirecte schades. Doel is om samen sterker uit deze crisis te komen met álle musea ongeacht grootte, type collectie, wijze van financiering of vestigingsplaats. Want alleen samen vertellen onze musea het hele verhaal van onze steeds veranderende samenleving.

Op dit moment is Vera Carasso, in opdracht van de provincie Flevoland, werkzaam als kwartiermaker voor Batavialand, waar ze haar werkzaamheden eveneens in januari afrondt. Ook treedt ze af als toezichthouder van Museum Het Schip om haar werkzaamheden als directeur van de Museumvereniging onafhankelijk uit te kunnen voeren. Carasso volgt interim-directeur Jan van Kooten op die de functie met verve waarnam sinds het plotseling overlijden van Mirjam Moll in maart dit jaar.

Tags 
Nieuws

Reacties