Verzoek werkgroep modelcontracten rondleiders/museumdocenten

maandag 12 maart 2018 - 16:13

Er is behoefte vanuit de leden om een werkgroep op te richten die zich gaat bezig houden met modelcontracten voor rondleiders / museumdocenten en het veranderende wetgevingskader (Wet DBA). Dit is tot nu toe niet gelukt. Graag willen we iedereen die hier belang bij heeft uitnodigen om zich aan te melden voor deze werkgroep. Jouw reacties kun je mailen aan gwold@museumvereniging.nl. Museumdocenten en rondleiders zijn een cruciaal onderdeel van de museale bedrijfsvoering om de dialoog aan te gaan met diverse doelgroepen. Hiervoor dient het museum hen te kunnen instrueren op kwaliteit. Volgens de Wet DBA is dit een verkapt dienstverband. Aandachtspunt blijft, dat de wet musea verbiedt om te sturen op kwaliteit, terwijl dat (in welke constructie dan ook) essentieel is om het vak van rondleider te kunnen uitoefenen. Wat hier meespeelt is dat het vak rondleider niet echt een kwaliteitskeurmerk kent.

Nieuws Zakelijk