Vraag & Antwoord: Denise de Boer

vrijdag 6 juli 2018 - 13:37

In aanloop naar het Museumcongres op 4 oktober en de Museumkennisdagop 5 oktober vertellen sprekers alvast meer over hun kijk op het hoofdthema 'diversiteit'. Vandaag is dat Denise de Boer, Adjunct Directeur Frans Hals Museum en redactieraadlid Museumcongres.

Wat betekent diversiteit voor jou?
Denise:
Diversiteit wordt vaak beperkt tot een meer divers publiek, maar dit thema zou in alle lagen van de bedrijfsvoering moeten terugkomen: van je leveranciers tot aan je personeel, tentoonstellingsprogramma en gebouw. Het is onrealistisch om er voor iedereen te moeten zijn. Dat hoeft ook niet. Met oprechte interesse in de waarden en behoeften van de ander en daarbij te werken aan de vraag hoe relevant te zijn voor een bredere groep stakeholders, ben je als museum op de juiste weg om mee te gaan in onze meer en meer pluriforme samenleving.

Welke rol speelt dit in je dagelijkse werk?
Denise:
Als adjunct-directeur van het Frans Hals Museum werk ik op verschillende terreinen met het thema diversiteit. Dit uit zich in onze randprogrammering, educatieaanbod, maar ook in ons personeelsbeleid, waarbij wij er bijvoorbeeld bewust voor kiezen samen te werken met Paswerk, een mensontwikkelbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er liggen voor het Frans Hals Museum nog kansen om het diversiteitsbeleid nader vorm te geven. Het is prettig als we als musea hier meer gezamenlijk in kunnen optrekken en van elkaar kunnen leren.

Wat kunnen we van jou verwachten op het Museumcongres?
Denise:
Een proactieve, nieuwsgierige deelnemer, die graag leert van en geïnspireerd wordt door andere musea, experts en toonaangevende organisaties op dit vlak!

Museumcongres en Museumkennisdag in het Louwman Museum
Hoe versterken we de binding van álle Nederlanders met museale collecties in Nederland? Niemand uitgezonderd! Daarover gaan het Museumcongres en de Museumkennisdag 2018. Meer over het programma, aanmelden en tickets voor het avondprogramma zijn te vinden via onderstaande info.

- Alles over het Museumcongres op donderdag 4 oktober:
www.museumcongres.nl

- Alles over de Museumkennisdag op vrijdag 5 oktober:
www.museumkennisdag.nl