Vraag & Antwoord: Nynke Feenstra

maandag 2 juli 2018 - 10:49

foto: A.M. Minnaard

In aanloop naar het Museumcongres op 4 oktober en de Museumkennisdag op 5 oktober vertellen sprekers alvast meer over hun kijk op het hoofdthema 'diversiteit'. Vandaag is dat Nynke Feenstra van STUDIO i en de Universiteit Leiden.

Wat betekent diversiteit voor jou?
Nynke:
 Dat is een lastige vraag, want ik zou het begrip diversiteit in verschillende contexten anders uitleggen. Maar ik vind het belangrijk om te noemen dat mensen met een beperking vaak worden vergeten wanneer het gaat over diversiteit.

Welke rol speelt dit in je dagelijkse werk?
Nynke:
In mijn dagelijkse werk richt ik mij met name op de inclusie van mensen met een beperking in het diversiteitsdebat. En in mijn onderzoek ligt de focus op diversiteit binnen groepen. Ik ga er vanuit dat elke groep (bijv. doven of blinden) net zo divers is als het museumpubliek in haar totaliteit.

Wat kunnen we van jou verwachten op het Museumcongres en Museumkennisdag?
Nynke:
 Stof tot nadenken, maar op een praktische manier. Ik wil de musea stimuleren om te onderzoeken wat inclusie voor het eigen museum betekent, daarvoor zal ik handvatten geven. Wanneer je zelf kan uitleggen op welke manier inclusie voor jouw museum belangrijk is, dan kan je ook de stappen daar naartoe uitdenken en beleid ontwikkelen. Eigenlijk is het meer een call to action dus.

Museumcongres en Museumkennisdag in het Louwman Museum
Hoe versterken we de binding van álle Nederlanders met museale collecties in Nederland? Niemand uitgezonderd! Daarover gaan het Museumcongres en de Museumkennisdag 2018. Meer over het programma, aanmelden en tickets voor het avondprogramma zijn te vinden via onderstaande info.

- Alles over het Museumcongres op donderdag 4 oktober:
www.museumcongres.nl

- Alles over de Museumkennisdag op vrijdag 5 oktober:
www.museumkennisdag.nl