Vragenlijst Museana open tot en met 22 juni

woensdag 20 mei 2020 - 09:42

Mede in verband met de drukte bij meerdere musea rondom de heropening hebben we besloten de deadline voor het invullen van Museana te verlengen tot en met maandag 22 juni. We willen iedereen die nog niét begonnen is de gegevens in te vullen aanmoedigen dit te doen. Dank aan alle musea die dit al gedaan hebben.

Als lid van de Museumvereniging vullen jullie jaarlijks de vragen in voor Museana, waarmee we waardevolle statistieken samenstellen zoals Museumcijfers dat elk najaar verschijnt. Juist in déze tijd is het groot belang om trends in het museale veld met cijfers te kunnen onderbouwen, ook gelet op de impact van de coronacrisis op musea door heel het land. En als museum kun je door het invullen van Museana deelnemen aan de Museana benchmark, waarmee je museum kunt vergelijken met collega-musea.

Je heeft nog tot en met maandag 22 juni de mogelijkheid om de vragenlijst in te vullen, via deze link .
Gebruikersnaam en wachtwoord is 31 maart verzonden naar de contactpersoon bij elk museum.

Als lid van de Museumvereniging heeft u de keuze om de vragenlijst van de Museumvereniging in te vullen of die van het CBS. Indien u deelneemt bij de Museumvereniging,  worden de gegevens automatisch aan het CBS geleverd en daarmee voldoet het museum aan de CBS verplichting.

Heeft u problemen met het invullen van de vragenlijst? Wij helpen u graag. Voor inhoudelijke vragen kunt u terecht bij Lodewijk Kuiper (LKuiper@museumvereniging.nl of 06-57 67 74 06). Voor alle andere vragen kunt u contact opnemen met Eric Verhoog van ABF (eric.verhoog@abf.nl of 015-2799322).

Nieuws Onderzoek