Waarborgen kwaliteit Kidsproof label vergt aanpassing criteria

donderdag 6 december 2018 - 16:49

Met dank aan alle inzet van musea, is 2018 een prachtig jaar geweest voor Museumkids en de Museuminspecteurs. Zo’n 4.000 Museuminspecteurs hebben het afgelopen jaar ruim 11.000 inspecties gedaan met 70 Kidsproof musea als resultaat. Daarmee wijzen museuminspecteurs de weg aan nieuwe bezoekers naar een enorm  cultureel kapitaal dat van ons allemaal is: ons échte goud!

Door brieven aan de minister, Commissarissen der Koning en de burgemeesters van provincies en steden met Kidsproof musea hebben we het belang van museumbezoek door kinderen in familieverband opnieuw onder de aandacht kunnen brengen van de verschillende overheden.

Met elkaar mogen we trots zijn op het Kidsproof label. En daarvan willen we de kwaliteit dan ook graag waarborgen. Met de start van het nieuwe seizoen hebben musea, om als Kidsproof museum te kwalificeren, tenminste 60 inspecties nodig met een waardering van gemiddeld een 8 of hoger. Zo draagt de waardering van de inspecteurs bij aan de kwaliteit van het aanbod van musea. Want een sterkere binding met museale collecties begint steeds bij de jongste generaties.

De Museumvereniging zet  onverminderd in op het stimuleren van museumbezoek en het doen van museuminspecties door kinderen. De meest geëigende momenten daarvoor zijn natuurlijk de Museumweek die dit jaar voor Museumkids aan de Museumkidsweek wordt verbonden en de reguliere schoolvakanties. Te beginnen met de kerstvakantiecampagne. Alle informatie, de jaarkalender en de materialen bij de diverse museumkidscampagnes worden tijdig op museumcontact.nl geplaatst en aan de PR/marketing- en communicatiemedewerkers bekend gemaakt. Dat geeft musea de mogelijkheid om aan te haken en de bezoekende kinderen over te halen tot het doen van inspecties. Het inspecteursseizoen loopt nog tot en met 27 oktober 2019.

We vertrouwen er op ook in 2019 een belangwekkende groep Kidsproof musea te kunnen feliciteren.

Museumkids