U bent hier

Wat te doen bij problemen met scannen van de Museumkaart

maandag 1 juni 2020 - 12:13

Ondanks dat vooraf is gereserveerd, moet de Museumkaart bij de entree gescand worden voor de registratie van het bezoek. Zonder die scan is er geen Museumkaartvergoeding mogelijk.

Door het online aanbieden van tickets kan het zijn dat je met een andere partij bent gaan werken om tickets te scannen. Voor de Museumkaart kan dat problemen geven omdat een koppeling met de partij Intersolve daarvoor nodig is.

Wat te doen bij scan problemen bij de entree;
Er zijn verschillende situatie mogelijk. Check de acties bij jullie situatie.

1. Je werkt nog steeds met dezelfde kassaleverancier/scanner als voor de crisis en scant de Museumkaarten nog op dezelfde manier.

- Herstart de kassa/scanner en probeer het nog een keer
- Neem contact op met de helpdesk van de leverancier

2. Je werkt met een andere partij in deze situatie om de online tickets te scannen en wil daar ook de Museumkaart mee scannen.

- Bel de leverancier op en vraag of het mogelijk is om de Museumkaart met dit nieuwe systeem te scannen. Daarvoor is een koppeling met Intersolve nodig.
- Kan de Museumkaart hiermee niet gescand worden vraag na of ze de koppeling met Intersolve kunnen inbouwen en hoe lang dat gaat duren.
- Kijk of je de Museumkaart met je (oude) kassasysteem toch kan scannen.

(Tijdelijke) oplossing buiten kassa om

Er is een app van Intersolve die op een tablet kan worden gedownload waarmee de Museumkaart gescand kan worden. Dit is een aparte registratie buiten de kassa om, maar hiermee kan je ten allen tijde de Museumkaarten scannen zodat de registratie mogelijk is. 

- Om de app te gebruiken heb je een inlog nodig die gekoppeld is aan het museum. Vraag de inloggegeven aan bij Zita de Wijs zdewijs@museumvereniging.nl of Koen van Veen kvanveen@museumvereniging.nl
- De app is te downloaden in de appstore en heet scan’r van Intersolve

Voor overige vragen met betrekking tot het scannen kan je ook altijd contact opnemen met Koen en Zita.

Reacties