Welke musea worden de Kidsproof musea 2020? Volg de livestream

woensdag 6 november 2019 - 14:07

De Museumkids Awards 2020 worden vrijdag 8 november, onder leiding van Kim-Lian van der Meij, in het Archeon uitgereikt. De bekendmaking van de Kidsproof musea is live te volgen via deze link. De livestream start rond 15.15 uur.

Het programma:

• De Museumeducatie Prijs 2020: welk samenwerkingsproject wint de hoofdprijs van € 45.000? Wordt het Museum Catharijneconvent met het Sint-Maarten Debat of het Nationaal Archief met Wie ben ik, wie was jij?
  • De Kidsproof museumprijzen: welke musea worden Kidsproof en welk museum heeft de hoogste waardering gekregen van de Museuminspecteurs en is daarmee de landelijke winnaar?
  • De Museuminspecteur van het jaar 2020: wie wordt de opvolger van Indy? De vijfjarige museumveelvraat die als voornemen heeft met haar moeder alle musea van Nederland te bezoeken.

Museumeducatie Prijs
De Museumeducatie Prijs is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en is bedoeld om bijzondere, vernieuwende projecten met het museale veld te delen en navolging ervan te stimuleren. Het beste educatieproject wint een bedrag van € 45.000, dat gebruikt kan worden enerzijds voor het project en anderzijds om de samenwerking tussen musea en scholen verder te bevorderen. Het gehele jurytraject kun je vinden op museumeducatieprijs.nl/.

Museumkids
Meer dan 4.000 Museuminspecteurs, kinderen t/m 12 jaar, hebben het afgelopen jaar ruim 12.500 inspecties gedaan op Museumkids.nl. Museumkids brengt de jongste generatie - en hun (groot)ouders -  in contact met museale collecties door het hele land. Met die collecties vertellen musea verhalen waardoor kinderen de wereld leren ontdekken. Die verhalen versterken niet alleen de binding met de kostbare collecties maar ook die met hun eigen omgeving.

Museuminspecteurs
De waardering die Museuminspecteurs uit het hele land hebben gegeven, maakt duidelijk wat ze van de activiteiten vonden, of ze iets nieuws geleerd hebben, of de medewerkers aardig waren en wat ze zelf aan het museum zouden veranderen. Het museum kan deze waardevolle feedback gebruiken om nog aansprekender programma’s te ontwikkelen en de dienstverlening te verbeteren. De verkiezing van de Kidsproof musea van Nederland draagt daarmee bij aan de kwaliteit van het aanbod van alle musea. Musea met minstens 60 inspecties en een gemiddeld cijfer van minstens een 8 zijn het daaropvolgende jaar Kidsproof Museum. Museuminspecteurs maken, op hun beurt, kans op de titel ‘Museuminspecteur van het jaar’.

Na de uitreiking gaat direct het 9e inspectieseizoen van start!

Tip: zet de link alvast klaar om vrijdag 8 november rond 15:15 uur live mee te kijken: https://www.youtube.com/watch?v=x2NgQFVAMTU