WIJ ZIJN MUSEUM JAN

woensdag 15 januari 2020 - 10:33

Vanaf januari 2020 gaat Museum Jan van der Togt verder onder de naam Museum JAN. In aansluiting op de wens om meer bezoekers te mogen verwelkomen is een aansprekende naam van belang. De huidige naam vergt bij nieuwe bezoekers de nodige uitleg.

Toch wordt er met de nieuwe naam niet voorbij gegaan aan de bijzondere ontstaansgeschiedenis van het museum, JAN verwijst nog steeds naar Jan van der Togt. Maar JAN verwijst ook nog naar iemand anders, namelijk Jan Verschoor. Hij is mede-oprichter en oud-directeur van het museum en is nog altijd nauw betrokken. Verschoor is zelfs woonachtig ‘in’ het museum. Daarnaast is hij kunstenaar en maakt zijn werk onderdeel uit van de vaste collectie. Dus terwijl de toekomst  gestart wordt met een frisse naam, wordt er niet voorbij gegaan aan onze unieke oorsprong: Jan & Jan stonden aan de wieg van dit museum.

De nieuwe website museumjan.nl zal eind januari live gaan.