Wordt je museum dit jaar Kidsproof?

dinsdag 11 augustus 2020 - 15:22

Wordt je museum dit jaar Kidsproof? Museumkids Zomerupdate

Er is nog een kleine 3 maanden te gaan in het huidige Museumkids inspectiejaar. Tijd voor een update over het ‘Kidsproof label’. Het Kidsproof label zorgt grotere zichtbaarheid op onze publieksites en in jouw museum voor herhaalbezoek van kinderen en hun (groot)ouders. We weten dat het bezoek aan musea vanwege de RIVM maatregelen nog lang niet op een gewenst niveau is en het Kidsproof label kan een daar een bijdrage aan leveren. Is jouw museum al Kidsproof?

De Kidsproof-erkenning krijg je door de waardering van kinderen zelf, de museuminspecteurs. Zij geven hun mening in de vorm van een inspectie: een serie open en gesloten vragen over het museumbezoek. Een museum met minstens 60 bezoeken en een gemiddeld cijfer van minimaal een 8 is het komende jaar Kidsproof.

Tussenstand zomer (per 10 augustus 2020)
Hoe staat jullie museum ervoor? Word je dit jaar weer of ook Kidsproof? Hoeveel museuminspecteurs heb je op bezoek gehad en wat vonden ze van jullie museum?

De stand op dit moment:

Bekijk snel op www.museumkids.nl (via je museumpagina) of in het museumkids dashboard hoeveel inspecties jouw museum tot nu toe heeft.

Nog niet voldoende inspecties? Tijd voor actie:
Op dit moment loopt de zomercampagne, daarin roepen we kinderen op om museuminspecteur te worden en te genieten van het bijzondere aanbod aan activiteiten dat de musea in de zomer te bieden hebben voor families. Je kunt nog altijd aanhaken: zo haak je aan. Na de zomercampagne is ook de Museumkidsweek tijdens de herfstvakantie nog een geschikt moment om museuminspecteurs en inspecties te werven. Daarnaast kun je het hele jaar door onze algemene flyer en buttonflyer aanvragen om inspecteurs te werven. Inspecties kunnen t/m 25 oktober 2020 worden gedaan.

Vragen, opmerkingen of tips? Mail ze naar ons via info@museumkids.nl