Zomer op Museumkids.nl!

dinsdag 29 mei 2018 - 16:11

Ook deze zomer is er een Museumkidscampagne voor families met kinderen. Met als doel het stimuleren van museumbezoek door kinderen en families én ook gericht op het werven van museuminspecteurs en inspecties. Zodat we in november een sterke groep Kidsproof musea kunnen promoten.

Wat gaan we doen

Vanaf 3 juli wordt er wekelijks een mail verzonden, 8 mails in totaal, naar alle Museumkaarthouders met kinderen en de Museumkidsaccounts. Bereik ca. 107.000 abonnees. In de mails promoten we jullie zomeractiviteiten voor families en de wedstrijd: 'inspecteer en win'. Vanaf half juni zijn er flyers en een poster om aandacht te vragen en plaktattoos om uit te delen aan bezoekende kinderen. De Kidsproof musea krijgen deze materialen vanzelf toegestuurd (2 posters, 100 tattoovellen en 200 flyers, alle andere musea kunnen ze opvragen via het formulier van punt 2 hieronder.

Zo doe je mee:

1. Mail al je zomeractiviteiten aan persberichten@museumvereniging.nl ovv museumkids zomeractie.
  2. Bestel de tattoos en flyers via het online formulier https://goo.gl/forms/f9eAF7Xbq6EYlRnP2. Deze link kun je later ook gebruiken voor nabestellingen.
  3. Maak bezoek zowel online als offline attent op de actie.

Communicatie

De zomeractiviteiten en de wedstrijd worden gepromoot in de bovengenoemde mailingen, op museumkids.nl en op de sociale mediakanalen van Museumkids (Facebook, Instagram en Twitter). Op Museumkaart.nl staan ze als themapagina bij elkaar op de speciaalpagina’s. Ook via externe partner Kidsproof.nl wordt de campagne ondersteund. Digitaal promomateriaal wordt geplaatst op Museumcontact.nl.

Wedstrijd 'Inspecteer en win'
Om museuminspecteurs en inspecties te werven kun je de flyers en tattoovellen uitdelen. De museummedewerkers kunnen de museuminspecteurs, kinderen tot 12 jaar, in het museum opvangen en begeleiden bij het inspecteren, downloaden van de inspecteursapp en dergelijke. De wedstrijd 'Inspecteer en win' bestaat uit een winactie met verschillende prijzen. Denk aan fotocamera’s en kunstboeken.

Inspecteren in het museum
Er is een versimpelde inspectielijst (kiosk) waarmee kinderen in het museum een inspectie kunnen doen zonder ingelogd te zijn. Zij ontvangen dan een code (per sms of mail) en die kunnen ze later in hun nog aan te maken of al bestaande profiel bevestigen. Tot die tijd is de inspectie niet geldig. Deze link is per museum uniek en te gebruiken op een tablet of pc in het museum. Weten welke link voor jouw museum werkt? Lees dit artikel en kom je er dan nog niet uit. Mail info@museumkids.nl

Op een mooie zomer!