U bent hier

Secties

Bonnefantenmuseum, Maastricht.

In 2019 sprak het bestuur van de Museumvereniging de wens uit om de kennisdeling anders te organiseren. Tot dat moment waren er secties actief. Zij verschilden in omvang en in achterban - domein, type museum of anderszins - waren soms gesloten en weinig in verbinding met andere leden en het bureau.

 

De Museumvereniging introduceert een nieuwe structuur waarin meer werkenden uit de musea kunnen deelnemen. Klik voor de pagina Museumnetwerken.

De secties zijn:

Participant worden
Als je werkt bij een lidinstelling van de Museumvereniging kun je participant worden van een of meer van de secties. Je kunt per e-mail aangeven van welke secties je lid wilt worden.

Al geregistreerd?
Maak een persoonlijk account aan door jezelf te registreren via Museumcontact.  
Ga vervolgens naar je profiel en pas je sectielidmaatschap aan.

Groepen
Meld je ook aan voor de betreffende sectie-groep(en) op Museumcontact: museumcontact.nl/groepen
Je kunt rechts onder 'Initiatiefnemer' je aanmelden door te klikken op 'Direct deelnemen'. 

ZZP-er
Ben je een zzp-er en tenminste gedurende zes maanden verbonden aan een lidinstelling van de Museumvereniging en heb je een mailaccount van die instelling? Dan kun je je aanmelden als participant voor de secties door een e-mail te sturen. 

Sectieraad
De secties hebben een eigen bestuur waarvan de bestuursvoorzitters de Sectieraad vormen. De voorzitter van de sectieraad maakt deel uit van het MT van de Museumvereniging. Lees hier meer over de Sectieraad.