U bent hier

Webinars 'Musea: schouder aan schouder'

MUSEA: SCHOUDER AAN SCHOUDER


Juist nu, met het oog op corona en de vele ontwikkelingen daaromheen, willen we een ieder die werkzaam is bij een van de ruim 400 musea een plek bieden waar je informatie en inspiratie kunt vinden. Daarom start de Museumvereniging dit najaar met een maandelijks Webinar over actuele onderwerpen in de museumsector, gepresenteerd door Aldith Hunkar. Benieuwd naar de aftrap? Bekijk hier Webinar 1 (let op: alleen als je een Museumcontact-account hebt).

> klik hieronder op de verschillende webinars en meld je aan! 

Webinar Tijd Thema Moderator
1) maandag 31 augustus 15.00 - 16.30u  Lobby in tijden van corona Aldith Hunkar
2) maandag 28 september 15.00 - 16.30u  Musea voor iedereen?! Aldith Hunkar
3) maandag 26 oktober 15.00 - 16.30u  volgt Aldith Hunkar
4) maandag 25 januari 15.00 - 16.30u  volgt Aldith Hunkar
5) maandag 22 februari 15.00 - 16.30u  volgt Aldith Hunkar
6) maandag 29 maart  15.00 - 16.30u volgt Aldith Hunkar

Hou deze pagina ook in de gaten voor de onderwerpen van volgende Webinars. Om ze zo actueel mogelijk te houden, kondigen we de onderwerpen kort van te voren aan. Voor deelname aan de volgende Webinars vragen we een kleine vergoeding van € 7,50 en het is ook mogelijk een reeks af te nemen. Dan krijg je korting en betaal je € 30 voor 5 Webinars (i.p.v. € 37,50). Na afloop van het eerste Webinar ontvang je hierover een bericht van ons.

________________

Meer over elk webinar:


Webinar 2: Musea voor iedereen?! (28 september)

Samen vertellen musea het hele, steeds veranderende verhaal van onze samenleving.  Misschien hoeft niet elk museum er voor iedereen te zijn, maar de museumsector als geheel wél. Want museale collecties zijn een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is. Hoe versterken we de binding van álle inwoners van ons land met museale collecties?  En hoe zorgen we ervoor dat iedereen daarin erkenning en gelijkwaardigheid ervaart, niemand uitgezonderd?

De ontwikkelingen rondom Black Lives Matter hebben opnieuw aangetoond dat het onderwerp inclusie – in de breedste zin van het woord - voortdurend aandacht behoeft. Twee jaar geleden organiseerde de Museumvereniging een congres met als thema Musea voor iedereen?! In het tweede webinar in de reeks Musea: schouder aan schouder schenken we opnieuw aandacht aan dit belangwekkende onderwerp en maken we de stand anno 2020 op. Hoe gaat de museumsector nu om met het vraagstuk van inclusiviteit, wat kunnen we van elkaar leren en wat werkt absoluut niet?

Onder leiding van moderator Aldith Hunkar gaan verschillende mensen van binnen en buiten de sector, ieder met een eigen perspectief, met elkaar in gesprek.

Meld je alvast aan voor dit informatieve en inspirerende webinar! Deelname is exclusief voor leden en kost €7,50 of €30 voor de hele reeks > Lees hier verder en meld je aan! 

________________

Webinar 1: Lobby in tijden van corona (31 augustus)

Protest sluiting Stadsmuseum Almelo

Het eerste Webinar zal natuurlijk gaan over de impact van de coronacrisis en een update over de lobby en steunmogelijkheden voor musea. Er is weliswaar vanuit het kabinet verschillende generieke en sectorspecifieke steun op gang gekomen en ook andere overheden bieden steunmaatregelen, maar we zijn er nog lang niet. Niet alle alle - of nog niet alle -  musea komen nu in aanmerking voor tegemoetkomingen om de coronaschade te compenseren, zoals velen ondervinden. De vereniging pleit daarom voor een passender steunpakket voor álle musea. Met o.a. het Nederlands ZilvermuseumStadsmuseum AlmeloPanorama Mesdag en Museum Rotterdam. > Lees meer en bekijk hier Webinar 1 (let op: alleen als je een Museumcontact-account hebt).

> Zoek je tips om te lobbyen? Download hier de praktische handleiding

Reacties