U bent hier

Webinars 'Musea: schouder aan schouder'

MUSEA: SCHOUDER AAN SCHOUDER


Juist nu, met het oog op corona en de vele ontwikkelingen daaromheen, willen we een ieder die werkzaam is bij een van de ruim 400 musea een plek bieden waar je informatie en inspiratie kunt vinden. Daarom start de Museumvereniging dit najaar met een maandelijks Webinar over actuele onderwerpen in de museumsector, gepresenteerd door Aldith Hunkar. Benieuwd naar de aftrap? Bekijk hier Webinar 1 (let op: alleen als je een Museumcontact-account hebt).

> klik hieronder op de verschillende webinars en meld je aan! 

Webinar Tijd Thema Moderator
1) maandag 31 augustus 15.00 - 16.30u  Lobby in tijden van corona Aldith Hunkar
2) maandag 28 september 15.00 - 16.30u  Musea voor iedereen?! Aldith Hunkar
3) maandag 26 oktober 15.00 - 16.30u  Corona, kans of hindernis om te verduurzamen?!  Aldith Hunkar
4) maandag 25 januari 15.00 - 16.30u  volgt Aldith Hunkar
5) maandag 22 februari 15.00 - 16.30u  volgt Aldith Hunkar
6) maandag 29 maart  15.00 - 16.30u volgt Aldith Hunkar

Hou deze pagina ook in de gaten voor de onderwerpen van volgende Webinars. Om ze zo actueel mogelijk te houden, kondigen we de onderwerpen kort van te voren aan. Voor deelname aan de volgende Webinars vragen we een kleine vergoeding van € 7,50 en het is ook mogelijk een reeks af te nemen. Dan krijg je korting en betaal je € 30 voor 5 Webinars (i.p.v. € 37,50). Na afloop van het eerste Webinar ontvang je hierover een bericht van ons.

________________

Meer over webinar 3:

Corona, kans of hindernis om te verduurzamen?! ( 26 oktober)

Duurzaamheid, wat betekent dat voor de sector? Wat is nodig, wat is mogelijk en #hoedan? In zijn troonrede noemde de koning verduurzaming van (rijks)gebouwen waaronder musea, maar tegelijkertijd staat de sector zwaar onder druk door het wegvallen van eigen inkomsten door corona. Staat investeren in verduurzaming nog wel op de agenda, of is het júist logisch aan de slag te gaan nu er tijdelijk toch minder bezoek is? En wat verstaan we eigenlijk onder verduurzamen? Tijdens het derde webinar van de Museumvereniging staat de vraag centraal of corona nu een kans of hindernis is om te verduurzamen.  

Meld je hier aan

________________

Webinar 1: Lobby in tijden van corona (31 augustus)

Protest sluiting Stadsmuseum Almelo

Het eerste Webinar zal natuurlijk gaan over de impact van de coronacrisis en een update over de lobby en steunmogelijkheden voor musea. Er is weliswaar vanuit het kabinet verschillende generieke en sectorspecifieke steun op gang gekomen en ook andere overheden bieden steunmaatregelen, maar we zijn er nog lang niet. Niet alle alle - of nog niet alle -  musea komen nu in aanmerking voor tegemoetkomingen om de coronaschade te compenseren, zoals velen ondervinden. De vereniging pleit daarom voor een passender steunpakket voor álle musea. Met o.a. het Nederlands ZilvermuseumStadsmuseum AlmeloPanorama Mesdag en Museum Rotterdam. > Lees meer en bekijk hier Webinar 1 (let op: alleen als je een Museumcontact-account hebt).

> Zoek je tips om te lobbyen? Download hier de praktische handleiding

Reacties